Acte de proclamació del II Memorial Pere Tena (2016)

L’acte de proclamació del II Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica al bisbe Julián López i al pare claretià Joan Maria Canals va ser celebrat al Seminari Conciliar de Barcelona, en presència, entre d’altres, del degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, del bisbe Sebastià, auxiliar de Barcelona, el cardenal Lluís, arquebisbe metropolità emèrit de Barcelona i Pedro Belderrain, vicari provincial de Santiago dels missioners claretians. Així mateix es van rebre les felicitacions als guardonats del bisbe Joan Enric d’Urgell i de l’arquebisbe Joan Josep de Barcelona.

José Antonio Goñi, membre del CPL, va fet una aportació als assistents a l’acte sobre “La recepció de la reforma litúrgica a Espanya després del Concili Vaticà II”.

Els dos guardonats van fer memòria de la seva relació amb el bisbe Tena, del qual van ressaltar la seva personalitat que “creava comunió entre tots, animava a tothom, s’expressava de manera propera, i a la vegada sàvia i orientadora”. El P. Canals es va referir a l’evangeli de Lluc quan, en la cinquena etapa del camí, parla de l’actuar amb consciència de servents (Lc 17,10) com una màxima que sempre l’ha guiat. El bisbe Julián va expressar que la litúrgia és el nucli de la seva vida personal des de la infantesa i en la seva tasca pastoral. Va valorar la revista “Phase” per la funció exitosa que té com a mitjà per la formació i difusió del moviment de renovació litúrgica aquests anys postconciliars.

Durant la proclamació de la concessió conjunta del Memorial, Jaume Fontbona, president del CPL, va agrair la fidelitat exercida cap a la reforma litúrgica proposada pel Concili Vaticà II, tot desplegant una tasca constant i propera, pedagògica i pastoral, per part dels dos guardonats. La qual cosa ha suposat una millor celebració i vivència de la litúrgia a Espanya, en la línia oberta pel Concili Vaticà II.

Paraules de Jaume Fontbona, president del CPL
Paraules de P. Joan Maria Canals, guardonat

Notícia a Església de Barcelona (vídeo)

Galeria de fotos

2016 Memorial Pere Tena (1)2016 Memorial Pere Tena (2)

2016 Memorial Pere Tena (4)a

2016 Memorial Pere Tena (4)

Fotos de ©  Josep MC Canal i d’Església de Barcelona

Notícia Església de Barcelona