Acte de proclamació del III Memorial Pere Tena (2017)

El president del Centre de Pastoral LitúrgicaJaume Fontbona, ha lliurat el guardó commemoratiu del III Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a l’arquebisbe de Puebla de los Ángeles, Mèxic, Mons. Víctor Sánchez. En el transcurs de l’acte celebrat ahir al Seminari Conciliar de Barcelona, el Dr. Gabriel Seguí, director de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, va fer una aportació als assistents sobre “La recepció de la reforma litúrgica a l’Amèrica Llatina i del Carib”.

El I Memorial va ser atorgat a l’Abadia de Montserrat per la seva tasca realitzada i que continua realitzant tant en diferents àmbits de la litúrgia. El II Memorial va ser atorgat conjuntament a Julián López, bisbe de León , i al pare claretià Joan Maria Canals, per la seva feina des de la Conferència Episcopal Espanyola.

Amb aquest III Memorial, el CPL reconeix i agraeix la tasca que Mons. Víctor Sánchez ha desenvolupat a la Comissió Episcopal per a la Pastoral Litúrgica de l’episcopat mexicà. Així el CPL valora el seu servei pastoral per a una millor celebració i vivència de la litúrgia en les Esglésies locals de Mèxic i, des del CELAM –quan va ser president del seu Departament de Missió i Espiritualitat–, en les diverses Esglésies locals llatinoamericanes i del Carib, tenint cura que les celebracions litúrgiques fossin realment el moment culminant de la vida de la comunitat cristiana.

En paraules del president, Jaume Fontbona, “un any més, amb el lliurament del Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica, el Centre de Pastoral Litúrgica reviu la seva fidelitat a l’Evangeli i a l’Església, i alhora manté viu el seu servei pastoral a la Litúrgia, com a expressió del misteri pasqual”.

El guardonat va tenir paraules de record cap a Mons. Pere Tena amb el qual va impulsar la col·laboració de cara a la formació sobre litúrgia de preveres d’origen llatinoamericà a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. Mons. Sánchez va expressar que rebia “amb gran compromís i humilitat” el reconeixement a la seva tasca de 37 anys al servei de la Comissió Episcopal per a la Pastoral Litúrgica de la Conferència de l’episcopat mexicà.

El concert d’orgue, amb una selecció d’obres de J.S. Bach, a càrrec de Ricard Rovirosa, doctorand a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, i la celebració de Vespres solemnes a la capella del Seminari, presidides per Mons. Vives, van portar cap al tancament de l’acte.

L’acte va comptar amb la presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives, representant dels bisbes catalans com a president de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia, i del cardenal arquebisbe emèrit Lluís Martínez Sistach.

Paraules de Jaume Fontbona, president del CPL
Paraules de Mons. Víctor Sánchez, guardonat

Notícia a Església de Barcelona (vídeo)

3r Memorial P. Tena 17_Memorial_CPL (7)

3r Memorial P. Tena17_Memorial_CPL (21)

Fotos de Antoni M.C. Canal i del CPL